Doar pentru că ești “om mare” nu înseamnă că trebuie să renunți la visurile neîmplinite ale copilăriei! Dacă mereu ți-ai dorit să te vezi pe scenă, într-un tutu, dar nu ai avut ocazia să mergi la balet, fă-o acum! Nimic nu te poate împiedica, în afară de …propria ta atitudine.
A face balet la maturitate este un mod fantastic de a te menține în formă, de a-ți dezvolta și menține flexibilitatea și de a te distra într-un grup de oameni cu interese similare cu ale tale !
Dacă până acum ești de acord cu noi, citește următorii pași pe care îți propunem să îi urmezi pentru… a-ți vedea visul cu ochii
1. Asigură-te că ai o stare de sănătate bună.
Baletul, chiar dacă poate părea joacă de copii atunci când este practicat de profesioniști, este, de fapt, o formă de mișcare extrem de solicitantă. Dacă ai îndoieli în ce privește starea ta de sănătate, consultă un doctor sau cere sfatul profesorilor care urmează să te antreneze.
2. Găsește școala de balet care ți se potrivește.

3. Achiziționează-ți vestimentația ideală
In cazul în care ești sigură că, odată ce ai început, vei continua cursurile, e posibil ca profesoara ta, să impună o uniformă, caz în care s-ar putea ca acel costum de balet turquoise cu dantelă*(tutu) care ți-a furat inima și pe care l-ai cumpărat …să rămână nefolosit!
Oricum am lua-o, la balet trebuie să te simți confortabil așa că, pentru primele ore de curs, orice outfit lejer își va face treaba. Un costum de balet, dresuri/colanți și o fustă de voal se pot dovedi a fi ideale!
4. Alege încălțămintea potrivită.
Pentru orele de balet este recomandat să achiziționezi flexibili, adică încălțăminte specială ce nu condiționează mișcările labei piciorului. Flexibilii sunt disponibili într-o gamă variată de modele, culori și materiale, cel mai folosit fiind cel din pânză roz (ballet pink), cu talpa despicată.
Dacă nu ești sigură ce model să alegi, sfătuiește-te cu profesoara ta !
5. Participă la prima oră de curs !
Baletul înseamnă forță, concentrare și autodisciplină. Toate acestea se învață și se antrenează în timp. De obicei, cursurile de balet sunt o combinație interesantă între exerciții fizice , pentru întărirea musculaturii și creșterea flexibilității, pași de bază – alfabetul baletului și combinații de exerciții “la bară” și “în mijloc” pentru antrenarea musculaturii.
Din experienta proprie de balerina a Operei Romane Bucuresti, inceputul este putin mai greu,pe urmă totul vine de la sine. Eu sunt întru totul de acord cu această afirmație și cred că orice urmă de îndoială își găsește răspunsul abia la finalul primei ore de curs. Drept urmare, la Ruxandra Ballet Studio, înscrierea se face mereu abia la finalul primei ore de curs.
6. Continuă să exersezi!
Nu te lăsa doborâtă de febra musculară de după prima oră de curs!
Te vei putea bucura de beneficiile aduse de balet doar dacă ești consecventă!
7. Vorbește cu profesoara ta !
Cum ziceam, este foarte important să te simți confortabil cu profesoara ta! Feedback-ul ei te va motiva să te concentrezi pe anumite aspecte, să nu te dai bătută când toți mușchii te dor și să urci pe scenă atunci când crezi că nu mai știi nimic.